Op 24-26 april 2015 nam Dick Janssen van het Ideeënlab samen met de innovatieve kunstenares Frederique Manders (MaMa Produkties) deel aan de Hack Epilepsy hackathon in Brussel, georganiseerd door het bedrijf UCB. Ontwikkelaars, ontwerpers en epilepsie-experts (artsen en patiënten) kwamen naar België om samen innovatieve digitale middelen te bouwen voor epilepsiepatiënten en hun verzorgers.

65 miljoen mensen in de wereld lijden aan epilepsie en hebben daardoor verschillende uitdagingen in hun leven. Vanwege de onvoorspelbare natuur van de aanvallen leven zij continu in angst. Om deze patiënten te ondersteunen, hebben artsen en verzorgers nieuwe en betere digitale middelen nodig zodat ze betrouwbare informatie kunnen krijgen en de situatie kunnen verbeteren. Hack Epilepsy gaf de mogelijkheid expertise, kennis, en speciale professionele vaardigheden te gebruiken om innovatieve digitale middelen te ontwikkelen voor het oplossen van deze problemen.

De mobiele en toegankelijke epilepsiesimulator “Interruptions – changing the dialogue”, ontwikkeld door Dick en Frederique, maakt het mogelijk om te ervaren hoe het is om epilepsie te hebben. Ook gaan mensen de verschillende soorten van epileptische aanvallen door en staan zo als het ware in de schoenen van de patiënten. Het helpt familieleden, vrienden, verzorgers en anderen meer begrip te hebben voor epilepsie.

Neem voor meer informatie contact op met het Ideeënlab.